Ілюстрація REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив переконання, що громадяни країни, які перехворіли на коронавірус, є її "золотим фондом".

Як повідомляє "Белта", про це Лукашенко заявив на профільній нараді в четвер.

При цьому він переконаний, що країна впорається з проблемою коронавірусу, яку Лукашенко називає політичною.

Відео дня

"У нас прихильників, навіть співчуваючих не буде, тому що ми пішли проти течії. Ми діємо відповідно до ситуації, яка у нас складається, і того, яку ми маємо систему охорони здоров'я... Ми зараз будемо в цьому тісному, потворному світі стикатися з цими вірусними захворюваннями. І цю систему треба зміцнювати - це один з уроків. Але про це ми поговоримо після", - заявив він.

Читайте такожЛукашенко відвідав церкву під час пандемії: "ми ці віруси переживаємо кожного року"

Він також зажадав "не допускати перегинів" і не влаштовувати паніку в суспільстві, борючись з поширенням інфекції.

"Ми навіть дійшли до того, що налякали людей. Що це така зараза, що від тих, хто перехворів, треба бігти, як від прокажених. Ті, хто перехворів на цю недугу, - це наш "золотий фонд", це люди, у яких ми беремо забір крові, робимо плазму і лікуємо людей. Людям, які перехворіли, треба пишатися, що вони вистояли, а не боятися, що про них щось скажуть", - заявив президент Білорусі.

Як повідомляв УНІАН, раніше Лукашенко висловився проти носіння масок у школах, назвавши це "окозамилюванням і показухою".

Читайте також: