Лукашенко намагається відгородитися від Путіна, вважає експерт / фото УНІАН

Довіра президента Білорусі Олександра Лукашенка до Володимира Путіна зменшується. Як заявив експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" Олександр Краєв в ефірі Еспресо, білоруський диктатор шукає собі нових "захисників".

"Риторика Лукашенка в Ірані та Китаї однакова, психологічне й політичне посилання однакове. Лукашенко шукає собі протектора. Він зрозумів, що Путін не зможе забезпечити престолонаступництво його нащадкам", - сказав Краєв.

Експерт відзначає, що Лукашенко не впевнений, що Путін захистить білоруського президента та його оточення. Обидва диктатори почали зменшувати свою довіру один до одного.

Відео дня

"Лукашенко вже сумнівається в тому, що Путін зможе захистити його, його сім'ю, і його режим. Лукашенко, як досвідчений політик розуміє, що йому потрібен "золотий парашут". Йому потрібні шляхи виходу з ситуації, яка може настати, коли режим Путіна впаде. Нарешті Лукашенко почав це розуміти. Такий сумнів Лукашенка в Путіні нам можна сприймати, як позитивний сигнал. Наші вороги починають не довіряти один одному", - додав Краєв.

Стосунки Лукашенка і Путіна: що відомо

Наприкінці грудня минулого року Володимир Путін прилетів до Мінська на переговори з Олександром Лукашенком. Російський диктатор закликав Білорусь збільшити товарообіг і розвивати співпрацю в космосі.

В ГУР заявляли що Лукашенко дурить Путіна, обіцяючи підтримку. Білоруси не планують вступати у військові дії на стороні Росії.

17 лютого Лукашенко приїхав до Москви на зустріч з Путіном і підлабузнився до російського диктатора. На переговорах вони знову обговорювали "поганий Захід".

В ISW зазначають, що нові договори Білорусі з Китаєм допоможуть Путіну обходити санкції.

Вас також можуть зацікавити новини: