Папа Римський висловив жаль з приводу скандалу зі священниками \ фото REUTERS

Папа Римський Франциск відреагував на скандал навколо священників, які десятиліттями ґвалтували дітей. Він заявив, що відчуває сором та біль після публікації звіту.

"Їх, на жаль, дуже багато. Я хотів би висловити жертвам свій сум і біль через отриману травму. Мені також соромно за нездатність церкви занадто довго ставити їх у центр своїх турбот", – зазначив Франциск.

Папа закликав усіх єпископів і релігійних настоятелів вжити всіх необхідних заходів, "щоб подібні драми не повторювалися", передає ТСН з посиланням на Associated Press.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 5 жовтня стало відомо про те, що у Франції виявили католицьких священиків-педофілів. Їхніми жертвами за 70 років стали понад 10 тис. дітей.

Про це голова незалежної комісії з розслідування випадків сексуального насильства в церкві Жан-Марк Сові розповів французькому виданню Le Monde.

Розслідування, яке велося з 2018 року, встановило, що зі 115 тис. колишніх та нинішніх католицьких священиків Франції від 2900 до 3200 осіб були причетні до сексуального насильства різного роду (домагань, розбещення малолітніх, зберігання дитячої порнографії та покривання сексуальних злочинів.

При цьому правоохоронцям передали дані про 22 випадки насильства з боку священиків, які ще живі, а отже ще можна провести відповідні кримінальні розгляди.