ООН може достроково припинити миротворчі операції у світі / http://www.un.org/

Миротворчі місії ООН з 1 липня можуть припинити діяльність. Проблема полягає в тому, що Генеральна Асамблея ООН може не прийняти вчасно бюджет на наступний рік.

Про це повідомляє Reuters.

Керівник управління стратегією, політикою і дотримання вимог ООН Кетрін Поллард заявила, що 12 миротворчих місій вже отримали рекомендації розробити план на випадок неприйняття нового бюджету. Документ повинні прийняти на 2022 рік до 30 червня в розмірі 6 млрд доларів. Якщо бюджет не приймуть, то гроші спрямують тільки на охорону активів ООН, а також на захист персоналу і миротворців.

Відео дня

За словами голови миротворчої діяльності ООН Жан-П'єр Лакруа, без бюджету місії будуть обмежені та не зможуть виконувати свою роботу - захищати населення, допомагати в боротьбі з COVID-19, забезпечувати заходи з підтримки політичних зусиль і посередництва.

Читайте такожООН: голод загрожує понад 40 мільйонам людей у світі

Миротворчі місії ООН знаходяться на Близькому Сході, в Африці, на Кіпрі, в Індії, Пакистані, Сирії, Ізраїлі, Лівані, Сербії, ДР Конго, Судані, Малі та ЦАР. При цьому Україна активно бере участь у миротворчих місіях та операціях.

Смерть українських миротворців у Конго

6 грудня цього року військовослужбовець українського окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго помер від раптової зупинки серця.

У листопаді український військовий, який перебував у складі Місії ООН у Конго, помер від COVID-19.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив співчуття українському народу у зв'язку зі смертю старшого лейтенанта Збройних сил України Олександра Бривка.