Андрій Юсов розповів про перебіг мобілізації в Росії / УНІАН, Олександр Синиця

В Росії триває рекрутингова компанія, але план мобілізаційних заходів уже значно відстає від графіку. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Рекрутингова кампанія триває. Попри те, що там обіцяють і кошти, і багато інших "плюшок". В цілому через так звані "вибори" і також через організаційні проблеми, їхній план мобілізаційних заходів та рекрутингу на рік вже відстає значно від графіку", – акцентував представник української розвідки.

За словами Юсова, це означає, що російському режиму буде важко уникнути додаткових мобілізаційних заходів.

Відео дня

"Без нової хвилі публічної мобілізації, вже після так званих "виборів" Путіна, російському режиму і Кремлю буде важко обійтися", – наголосив він.

Представник ГУР зазначив, що при цьому кремлівський режим буде змушений обирати між загрозою внутрішньої дестабілізації та репресіями.

"Приблизно так. Далі вони будуть вибирати: або страх дестабілізації всередині, або подальші репресивні заходи на території РФ", – пояснив він.

Мобілізація в Росії

Росія щомісяця поповнює лави своїх збройних сил близько 30 тис. осіб. Цією живою силою російські окупаційні  війська заповнюють свої втрати та формують резервні полки.

В українській розвідці зазначали, що в РФ йде мобілізація, їі ї не можна назвати прихованою. Проте вона не проводиться так масово, як у жовтні-грудні 2022 року.

Генерал Микола Маломуж, екс-глава Служби зовнішньої розвідки України вважає, що якщо після виборів в РФ Путін розпочне масову мобілізацію, то це стане величезним дестабілізуючим фактором для російського суспільства.

Вас також можуть зацікавити новини: