Нагірний Карабах - Алієв підтвердив присутність винищувачів Туреччини в країні / фото REUTERS

Президент Азербайджану Ільхам Алієв в інтерв’ю американському виданню CNN підтвердив, що турецькі винищувачі F-16 присутні в країні. Проте, за його словами, участі у боях в Нагірному Карабасі техніка не бере.

Читайте такожAssociated Press: Війна в Нагірному Карабасі приваблює бійців з Близького Сходу

Слова азербайджанського глави цитує НВ.

Відео дня

Алієв стверджує, що винищувачі прибули  для участі у військових навчаннях.

«Туреччина – наш союзник, і проведення тут військових навчань, в тому числі за участю Військово-повітряних сил, — звичайне явище», – відповів він.

Алієв ще раз наголосив, що F-16 на землі та бойових польотів не здійснюють, та назвав фейком інформацію Вірменії, що Азербайджан піднімав у повітря ці винищувачі.

З 12:00 у Нагірному Карабасі мав набути чинності оголошений режим припинення вогню, проте він був порушений. Вірменія та Азербайджан обмінялися звинуваченнями.

Бої в Нагірному Карабасі: що відбувається в регіоні

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Нагірний Карабах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечують.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, що налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки.