Чавушоглу заявив про "цілковиту" підтримку Азербайджану з боку Туреччини / фото REUTERS

Туреччина готова підтримати Азербайджан у війні проти Вірменії.

Читайте такожВірменія готує удар "руйнівної потужності" у відповідь на важкі вогнемети Азербайджану

Про це заявив Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу під час відвідування посольства Азербайджану в Анкарі, передає агентство Анадолу.

Відео дня

За його словами, єдиним шляхом врегулювання нагірно-карабаського конфлікту є виведення збройних сил Вірменії з територій Азербайджану.

"Туреччина цілком підтримує Азербайджан. Настав час докорінно вирішити проблему вірменської окупації", - заявив Чавушоглу.

Глава МЗС Туреччини заявив, що його країна готова підтримати Азербайджан на полі бою:

"Ми завжди були поруч з Азербайджаном - і на полі бою, і за столом переговорів. Ми продовжимо цю солідарність", - цитує Чавушоглу РИА Новости.

Заступник голови правлячої партії Туреччини Нуман Куртулмуш заявив, що Туреччина сприймає проблеми Азербайджану як свої власні.

"Напади на Азербайджан ми розцінюємо, як напад на Туреччину. Ми зробимо все, щоб допомогти братньому Азербайджану", - заявив Куртулмуш.

Позиція Вірменії

Тим часом Вірменія обговорює можливість підписання військово-політичного союзу з самопроголошеною республікою Нагірний Карабах.

До цього прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян допустив можливість визнання Єреваном незалежності Нагірного Карабаху.

У Вірменії заявили, що азербайджанські військові використовують важкі вогнемети ТОС-1, РСЗВ «Смерч» з метою наступу вздовж лінії фронту. У відповідь вірменська армія готується до використання ударних систем великої дальності.

Конфлікт Вірменії та Азербайджану в Нагірному Карабасі

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Арцах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечують.
  • Вірменія напередодні заявила про те, що Азербайджан почав великомасштабний наступ в Нагірному Карабасі.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшні втрати, що налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки.