Навчання повинні були пройти з 10 по 15 вересня / flickr.com/photos/nofrills

Сербські військові не приїдуть на навчання до Білорусі.

Про це заявив міністр оборони Сербії Олександра Вулін, передає Tanjug.

«У наступний період ми не будемо брати участь в яких би то не було навчаннях або військових активностях ані з НАТО, ані з ОДКБ, ані з Росією, США, КНР, ЄС – ані зі Сходом, ані із Заходом», – заявив Вулін.

Раніше ЄС зажадав від Белграда відмовитися від навчань з Білоруссю.

Планувалося, що сербські військові візьмуть участь у білорусько-російсько-Сербських навчаннях «Слов'янське братство – 2020», які пройдуть з 10 по 15 Вересня.

Раніше повідомлялося, що "на навчаннях військовослужбовці відпрацюють питання спільних дій підрозділів при виконанні завдань по боротьбі з тероризмом".

Читайте такожБілоруську опозиціонерку Колеснікову підозрюють у "спробі захоплення влади" - адвокат

Ситуація в Білорусі:

  • Александр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, останнім часом неодноразово виступав з заявами про нарощення військової активності НАТО біля білоруських кордонів. У своїх висловлюваннях він не виключив перетворення Білорусі "в театр військових дій".
  • У НАТО пояснювали Лукашенку, що загроз з боку Альянсу для Білорусі немає, і що сили блоку в Балтійському регіоні мають оборонний характер та були розгорнуті ще до кризи в Білорусі.
  • 27 серпня президент РФ Владімір Путін заявив, що на прохання Александра Лукашенка підготував "резерв" з російських силовиків, яких можна буде задіяти для придушення протестів.