Після оголошеної Путіним мобілізації, росіяни почали тікати з країни \ фото REUTERS

Після того, як президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в країні, на КПП "Верхній Ларс", розташованому на кордоні Росії та Грузії, утворилися великі затори.

Відео транспортного колапсу оприлюднило видання "Ехо Кавказу".

На опублікованих кадрах видно, що серед транспорту переважають легкові автомобілі з російськими номерами. 

Охочі перетнути кордон і втекти подалі від військкоматів нехтують правилами дорожнього руху та виїжджають на зустрічну смугу, аби зробити це якнайшвидше. Відповідно, затори утворилися по обидва боки кордону.

КПП "Верхній Ларс" - це єдиний сухопутний перехід, через який можна потрапити до Грузії легально, решта способів або протизаконні, або передбачають досить великий гак через територію Азербайджану. 

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ. За його словами, призову на військову службу підлягатимуть тільки ті громадяни, які перебувають у запасі і, перш за все, ті, хто проходив службу в лавах Збройних сил РФ, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід. Після звернення Путіна, за лічені хвилини були розкуплені всі прямі квитки на 21 вересня в Стамбул і Єреван.

Вас також можуть зацікавити новини: