Нацрада сподівається, що Мінкульт видасть наказ, згідно з яким Соловйов не матиме права перебувати в Україні та в ефірах українських каналів / скріншот

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення пропонує внести до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, одіозного російського журналіста Володимира Соловйова.

Як повідомляє прес-служба Нацради, з відповідною пропозицією вирішено звернутися до Міністерства культури та інформаційної політики.

"Він (Соловйов - УНІАН), нехтуючи усталеними журналістськими стандартами, регулярно поширює неправдиву, маніпулятивну інформацію про історію України, сучасні події в нашій країні, діяльність українського парламенту, уряду, ЗСУ і всього громадянського суспільства", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, як зазначається, інформаційні передачі за участю Соловйова у форматі ток-шоу становлять значний обсяг програм телеканалів "Россия 1" та "PTP - Планета". Вони мають постійне місце у сітці мовлення (у період із 8 грудня 2021 по 13 грудня 2022 транслювалось 38 випусків передач) та великий хронометраж - від 2 до майже 3 год кожна. У передачах за його участі були зафіксовані висловлювання з обґрунтуванням та виправданням агресивних дій (війни) Російської Федерації проти України та країн НАТО.

"Як відомо, указом президента України № 203/2021 від 21 травня 2021 року Федеральне державне унітарне підприємство "Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія", до якого входять названі телеканали, було включене до санкційного списку. А поширення будь-якої пропаганди війни чи виступи на підтримку національної, расової чи релігійної ненависті, що становлять собою підбурювання до дискримінації, ворожнечі або насильства згідно з міжнародними актами та українськими законами заборонено", - наголосили в Нацраді.

Національна рада сподівається, що Міністерство культури та інформаційної політики, не зволікаючи видасть відповідний наказ, згідно з яким Соловйов не матиме права перебувати на території України та в ефірах українських телеканалів і радіо.

Вас також можуть зацікавити новини: