Лукашенко  дав пряму вказівку щодо протестувальників / Фото: REUTERS

У Білорусі силовики обмежили застосування сили проти учасників протестів, однак президент Олександр Лукашенко в будь-який момент готовий повернутися до силового сценарію.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" білоруський журналіст Євген Волошин.

Читайте такожУ ЄС відреагували на створення Путіним "резерву силовиків" для придушення протестів у Білорусі

Відео дня

"Лукашенко дав пряму вказівку і сказав про те, що "ми з ними розберемося вже найближчим часом з початку тижня". Силовики, з урахуванням того, які проблеми їм принесли ці акти насильства, тепер виконують так, як можуть - не затримують жінок, немає брутальних побиттів", - розповів Волошин.

Він нагадав, що в неділю опозиція знову вийде на вулиці протестувати проти результатів президентських виборів.

"Минулого тижня в звичайні будні дні теж здавалося, що все тихо, що на акцію в неділю не збереться багато людей. Але людей зібралося навіть більше, ніж 16 серпня. Прийшли понад 100 тисяч осіб, і певна ескалація була", - зазначив журналіст.

На його думку, зараз у Білорусі не варто очікувати "якогось вже дуже силового варіанту", коли знову людей почнуть тисячами відправляти до слідчих ізоляторів.

"Затримання все одно будуть, і тут такий момент, що можливі провокації - вони були можливі в будь-який момент. Якщо хтось розіб'є вікна в державній установі, чи підійдуть ближче до Палацу незалежності, тут можуть бути абсолютно будь-які варіанти, тому що Лукашенко не зовсім зараз передбачуваний", - підкреслив журналіст.

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів