РФ відправила до українського кордону додаткові сили гвардійської танкової армії, з'ясували в CIT / ілюстративне фото REUTERS

Російська Федерація перекинула до кордону з Україною додаткові сили 1-ї гвардійської танкової армії.

РФ відправила до українського кордону танки Т-80У 4-ї гвардійської танкової дивізії 1-ї гвардійської танкової армії, йдеться в Telegram-каналі розслідувачів з Conflict Intelligence Team.

За їхніми даними, танки помітили на поїздах в Бєлгороді й у Веселій Лопані Бєлгородської області РФ за 15 км від кордону з українською державою. 

Відео дня

"...Спочатку ми припустили, що вони прибули туди з-під Воронежа, проте після перевірки за залізничними базами даних з'ясувалося, що ешелони слідували зі станцій Селятино і Кубинка-2 Московської області, в районі постійної дислокації 4-ї гвардійської танкової дивізії...", – наголошується в повідомленні.

Розслідувачі зазначили, що це свідчить про перекидання до кордону додаткової техніки 1-ї гвардійської танкової армії, крім тієї, яка вже знаходилася на полігоні біля Воронежа.

Росія відправила до українського кордону додаткові сили гвардійської танкової армії, з'ясували в CIT / колаж зі скріншотів з відео t.me/CITeam

Нагадаємо, на початку лютого в CIT повідомили, що РФ перекинула на південь і захід держави техніку Військ національної гвардії, зокрема, бронетранспортери.

Агресія Росії проти України коротко про те, що варто знати сьогодні

РФ пішла на агресію проти української держави у 2014 році – захопила Крим і вдерлася на частину Донбасу. Країни Заходу покарали Росію за агресію – запровадили санкції.

Восени минулого року російська сторона загострила ситуацію на кордоні України, і в нашій державі, а також на Заході заговорили про можливе вторгнення.

На початку 2022-го – 10 лютого – у Білорусі почалася активна фаза російсько-білоруських військових навчань. Навчання РФ і Білорусі мають закінчитися 20 числа поточного місяця.

Міністр оборони Олексій Резніков говорив, що вздовж кордону української держави та з боку РФ і Білорусі, і захоплених територій знаходяться 140 тисяч військовослужбовців.

Раніше в Раді нацбезпеки і оборони України стверджували, що російських військ біля нашого кордону не вистачить для того, щоб здійснити повномасштабне вторгнення.

В Євросоюзі та США обіцяли, що в разі нового вторгнення в Україну проти Росії будуть запроваджені серйозні санкції.

Вас також можуть зацікавити новини: