Російській пропагандистці і депутату Держдуми заборонили в'їзд до Вірменії / фото REUTERS

Пропагандистці Маргариті Симоньян, яка числиться головним редактором телеканалу RT, і депутату Держдуми Росії Костянтину Затуліну заборонили в'їзд у Вірменію.

Інформація про це надійшла з Telegram-каналів чиновника і "кремлівського рупора".

"Костянтину Затуліну, який багато років люто підтримує Вірменію, нинішній начальник Вірменії заборонив в'їзд до Вірменії. Мені, до речі, теж", — написала Симоньян.

Відео дня

Приблизно в той же час депутат опублікував лист, який прийшов йому на робочу електронну пошту від Тиграна Сейраняна, начальника Управління зовнішніх зв'язків Національних зборів Республіки Вірменія. У ньому сказано, що причиною заборони послужили висловлювання Затуліна, що завдають шкоди "дружнім і союзницьким" відносинам між двома державами.

Вірменські ЗМІ уточнили причину, чому депутата не хочуть бачити в країні, хоча він отримав запрошення міжнародного "Лазаревського клубу". Раніше Затулін неодноразово звинувачував чинну владу Вірменії "в поразці під час 44-денної війни" в Нагірному Карабасі.

Росіянам забороняють відвідувати інші країни: остання інформація

  • У серпні петиція з проханням заборонити в'їзд в Україну громадянам РФ набрала понад 25 тисяч підписів. Ця кількість необхідна, щоб пропозицію розглянув президент Володимир Зеленський.
  • Росія на тлі "часткової" мобілізації не дозволяє окремим категоріям громадян залишати країну. Сюди входять поліцейські, яким в кінці вересня наказали здати закордонні паспорти.
  • Міжнародна група з боротьби з відмиванням коштів (FATF) 22 жовтня заборонила Росії брати участь у своїх поточних і майбутніх проектах. "Дії Росії продовжують порушувати основні принципи FATF, спрямовані на сприяння безпеці, надійності та цілісності фінансової системи", — прокоментували своє рішення в організації.

Вас также могут заинтересовать новости: