Американцям не вистачає розуміння, чому допомога Україні їм на користь / колаж УНІАН, фото REUTERS, Фейсбук 47-ї ОМБр

Серед пересічних американців падає підтримка поставок зброї Україні. Це стосується симпатиків обох провідних політичних партій – Республіканської та Демократичної. Про це свідчать результати опитування, проведеного на замовлення агентства Reuters.

Так, лише 41% респондентів погодилися з твердженням, що Вашингтон "має надати зброю Україні". Ще 35% опитаних не погодились із цим твердженням. Решта – не визначилися. Нове опитування показує помітне зниження кількості прихильників допомоги Україні. У травні 46% американців підтримували відправку зброї, а проти були 29%.

У розрізі по партійній приналежності ситуація дещо відрізняється. Так, сьогодні близько 52% демократів підтримали озброєння України в останньому опитуванні, порівняно з 61% у травні. Серед республіканців підтримка відправлення зброї до Києва впала до 35% з 39% у травні.

Відео дня

Зниження кількості симпатиків України серед пересічних американців відбулося на тлі гострих політичних баталій у Вашингтоні, де невелика група трампістів у Конгресі змогла саботувати роботу парламенту та зірвати виділення нової допомоги Україні попри проукраїнську позицію обох партій.

"Зменшення підтримки [поставок зброї Україні] негативно впливає на підтримку Конгресу та, зрештою, на перспективи отримання додаткових пакетів допомоги", — сказала Елізабет Хоффман, директор із питань Конгресу та уряду Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

За її словами, американському населенню необхідно краще роз’яснювати, що велика частина грошей, виділених Україні, насправді залишається в Сполучених Штатах, адже її отримують американські виробники зброї.

Американська допомога Україні – останні новини

Як писав УНІАН, наприкінці минулого тижня Конгрес США ухвалив тимчасовий 45-денний бюджет, в якому не було передбачено видатків на підтримку України. Після цього з посади вперше в історії зняли спікера Палати представників. За словами президента Байдена, його турбує безлад в рядах республіканців, оскільки він намагається забезпечити нове фінансування для України.

Тим часом в Європі попереджають, що навіть спільними зусиллями усіх країн ЄС вони не зможуть компенсувати Україні втрату американської військової допомоги. Таку думку зокрема висловий головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.

Вас також можуть зацікавити новини: