У Білому домі кажуть, що Трамп продовжує працювати / фото REUTERS

Президент США Дональд Трамп переживає м'які симптоми COVID-19 після того, як тест на коронавірус показав позитивний результат. Про це сьогодні розповіли чиновники з його адміністрації.

Як пише Reuters, коментарі прозвучали на тлі зусиль Білого дому і передвиборчої команди Трампа розібратися з наслідками новин про його хворобу. Чинний президент США тривалий час применшував загрозу від пандемії коронавірусу. Тепер стало відомо, що він і його дружина Меланія заражені смертельним вірусом. Тож вони будуть перебувати в карантині. Тест їхнього сина Баррона показав негативний результат, - повідомили в Білому домі.

Читайте такожТрамп за місяць до виборів пішов на карантин через коронавірус у помічниціТакож неназваний чиновник адміністрації розповів, що хвороба не зробила Трампа недієздатним. Він продовжує працювати в ізоляції, щоб не заразити інших. Міністр фінансів США Стівен Мнучін і голова адміністрації Білого дому Марк Мідоус сказали, що 74-річний американський президент переживає м'які симптоми. Але вони не розповіли про жодні подробиці.

Відео дня

Віце-президент США Майк Пенс і його дружина теж здали тести на коронавіурс. За словами прес-секретаря Пенса, результати були негативними. У Білому домі також додали, що віце-президент буде працювати зі своєї резиденції за кілька миль від президентської адміністрації. А його команда була відділена від команди Трампа "з міркувань безпеки". Згідно з американськими законами, 61-річний віце-президент Майк Пенс повинен взяти на себе президентські повноваження, якщо Трамп буде не в змозі працювати.

Новини про зараження коронавірусом президента США похитнули його передвиборчу кампанію. До президентських виборів в країні лишився всього 31 день. Його опонент від Демократичної партії Джо Байден написав у Twitter, що він і його дружина Джилл бажають Трампу і першій леді швидко одужати.

"Ми будемо молитися за здоров'я і безпеку президента і його сім'ї", - йдеться в повідомленні.

Сам Байден до кінця дня теж повинен здати тест на коронавірус, так само як і Каміла Гарріс, яка претендує на посаду віце-президента США.

Вас також можуть зацікавити новини: