Роман Протасевич дуже нервує на відео / скріншот з відео

Зламаний ніс і визнання під примусом - до таких висновків прийшов батько затриманого в Білорусі Романа Протасевича після перегляду відео, яке було опубліковано на білоруському телебаченні.

Таку думку Дмитро Протасевич висловив в інтерв'ю REUTERS.

"Ймовірно, у нього зламаний ніс, тому що його форма змінилася, і на ньому багато пудри. Вся ліва сторона його обличчя покрита пудрою", - сказав Протасевич старший.

Також він звертає увагу, що на відеозаписі Роман дуже нервує.

"Це не його слова, це не його інтонація мови. Він поводиться дуже стримано, і ви можете бачити, що він нервує», - сказав Протасевич про свого сина. "І це не його пачка сигарет на столі - він їх не курить. Так що я думаю, що його змусили», - зазначив Дмитро Протасевич.

Також він підкреслює, що його син "не може зізнатися у створенні масових заворушень, тому що він просто не робив нічого подібного".

При цьому батько Протасевича відзначив жорстку реакцію Євросоюзу на затримання журналіста.

"Ми здивовані, що доля однієї людини дуже багато значить, що вона цінна для Європейського Союзу. Це те, що втрачено в Білорусі", - сказав Дмитро Протасевич.

«Я думаю, що подія була актом помсти, щоб просвітити інших: подивіться, що ми можемо зробити», - сказав він. "Те, що відбувається, - це повне божевілля».

Нагадаємо, у відеозверненні затриманий опозиціонер і колишній редактор телеграм-каналу Nexta Протасевич заявив, що знаходиться в мінському СІЗО номер один і нібито ніякої загрози його життю немає. Водночас він повідомив, що співпрацює зі слідством за звинуваченням, які йому пред'являє чинна влада.

Затримання екс-головреда Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича