Україна може отримати ракети більшої дальності - ЗМІ / фото ua.depositphotos.com

У новий пакет військової допомоги Україні від США вперше можуть увійти ракети більшої дальності.

Про це пише Reuters з посиланням на слова двох американських чиновників. За їхніми даними, адміністрація президента Джо Байдена може оголосити про пакет на суму понад 2 мільярди доларів вже до кінця цього тижня. До нього також увійде допоміжне обладнання для систем ППО Patriot, високоточні боєприпаси та протитанкова зброя Javelin.

Один з чиновників зазначив, що частина пакету надійде з фонду USAI, який дозволяє адміністрації Байдена отримувати зброю з промисловості, а не з існуючих запасів зброї в США.

Відео дня

За його словами, мова йде про покупку бомби малого діаметра наземного базування (GLSDB), дальність дії якої становить 150 км. 

Це може дозволити Україні вразити цінні військові цілі, які були поза досяжністю, і допомогти їй продовжити свої контратаки, завдаючи шкоди Росії в її тилу, зазначає видання.

Новий пакет допомоги Україні

Нагадаємо, що вчора прес-секретар Білого дому Олівія Далтон заявила, що Штати, ймовірно, незабаром оголосять про нову партію допомоги Україні.

Нагадаємо, що Україні вдалося розблокувати питання передачі майже всіх необхідних у війні видів озброєння, крім бойових винищувачів і далекобійних ракет.

Зараз українська сторона веде переговори про розблокування рішень з надання винищувачів і ракет, які можуть вражати цілі на відстані до 300 кілометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: