Масова кремація померлих від коронавірусу в Нью-Делі / REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що друга хвиля смертельного коронавірусу в Індії була викликана «ідеальним» поєднанням масових зібрань, низьким рівнем вакцинації і більш заразними штамами вірусу.

Про це пише The Guardian.

Читайте такожКількість хворих на COVID в Індії може перевищувати офіційні дані - експерти (відео)

Відео дня

Офіційний представник організації Тарик Яшаревич заперечив, що причина у стрімкому поширенні COVID-19 в Індії лише у штамах. За його словами, велику роль відіграла поведінка громадян, зокрема, нещодавні масові гуляння в країні всупереч введеному карантину.

Крім того, чимало людей з легкими симптомами коронавірусу відправляються в медзаклади, тоді як пролікуватися можуть і вдома. Яшаревич підкреслив, що госпіталізації потребують тільки 15% громадян, які звертаються до лікарів.

Коронавірус в Індії

  • Станом на ранок 28 квітня в Індії зареєстрували вже 17 636 307 випадків інфікування коронавірусом. Наразі країна – друга у світовому рейтингу за поширенням недуги й одна з перших – за кількістю смертей.
  • Зараз в Індії немає жорсткого карантину. Там відкриті ринки і торгові центри, а також дозволяють проводити великі весілля. А нещодавно там провели одну з наймасштабніших подій року – фестиваль фарб Холі. У святі взяли участь мільйони індійців без дотримання карантинних правил.
  • Через наплив хворих і низький старт вакцинації Індія навіть заморозила мільйони доз вакцини власного виробництва, призначених на замовлення COVAX для бідних країн.
  • Водночас чиновники країни на час святкування фестивалю утрималися від згадок про діючий карантин і просто вітали людей, бажаючи їм щастя і радості.