У Кремлі заявили, що будівля була атакована українськими безпілотниками / фото REUTERS

Українська армія точно не била й не битиме по будь-яких цивільних цілях, навіть 9 травня. Про це на своєму YouTube-каналі заявив військовий експерт Олег Жданов.

"Це не наші безпілотники, і ми не будемо нічого повторювати. Тому що 9 травня плануються великі громадські заходи, і ми не воюємо з цивільними – ми воюємо зі Збройними силами РФ... Тому ми якщо і будемо атакувати, то тільки військові об'єкти, по скупченнях цивільних людей ми не будемо, ми не фашисти. Росіяни - так... Тому ми визнали їхню ідеологію фашистською, рашистською. І так їх називаємо", - каже Жданов.

Військовий експерт зазначив, що по всій Москві розосереджений суперсучасний російський комплекс С-400.

"Всі перераховані вище засоби ППО (С-400, з-300, Бук-М1, "Панцир-С1") можуть побачити ці безпілотники, а ППО середнього і малого радіусу дії, це "Бук-М!" і "Панцир-С", вони прекрасно з ними можуть боротися. Особливо "Панцир-С1", він тактичної ланки, до 5 кілометрів, і прекрасно може боротися з безпілотниками. Оскільки вони спокійно пролетіли... Нагадаю, навколо Москви "Буки", "Тори" розставлені по полях – у кільце Москва взята. У самій Москві С-400 - суперсучасний російський комплекс розосереджений по всій Москві - у всіх паркових зонах стоять РЛС і пускові командні пункти і пускові установки С-400. На дахах адміністративних будівель "Панцир-С1", - зазначив Жданов.

Тому експерт вважає маячнею те, що українські безпілотники могли долетіти до Кремля. Жданов вважає, що це успішна спецоперація ФСБ РФ.

"Два безпілотники нібито з України долетіли до Кремля... Це дитяча маячня на галявині. Звичайно ж, це не наші безпілотники... Швидше за все, це спецоперація ФСБ, інформаційно-психологічна, без жертв, без шкоди. До речі, якби зараз хтось міг відзняти цей дах, я думаю, що там вже зафарбували навіть ті місця, на яких було якесь займання", - говорить він. 

Спікер розповів, що самі росіяни пожартували з цього приводу. "І ті два мужики, які сиділи на даху цієї будівлі, над яким нібито вибухнув безпілотник, як жартують самі росіяни в своїх пабліках, мабуть, сиділи вже з вогнегасниками для того, щоб швиденько погасити дах. Так що ні, це не наше", - підсумував Жданов.

Удар по Кремлю безпілотниками 3 травня 2023

3 травня невідомі безпілотники нібито здійснили атаку на Кремль, у Путіна одразу ж заявили про замах на нього і звинуватили у всьому Україну. Навіть почали лунати заклики вбити Зеленського.

Президент України заявив, що Київ не атакує ні президента Росії Володимира Путіна, ні Москву. В ОП наголошували, що для ЗСУ ціль номер один - звільнити свої території.

Путіну не потрібен привід для завдання ударів по Україні, заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі у відповідь на питання про "відповідь" Кремля за атаку безпілотниками.

В американському інституті вивчення війни 5 травня припустили, що Росія використовує удар безпілотника по Кремлю 3 травня, щоб збільшити кількість скасованих парадів до Дня Перемоги 9 травня. 

Вас також можуть зацікавити новини: