Мер міста заявив про втрату контролю над подіями / фото з соцмереж

Мер ізраїльського міста Лод Яір Ревіво попросив прем'єр-міністра оголосити надзвичайний стан в місті і запросив підтримки армії.

Читайте такожМедики в Газі заявили про 26 загиблих внаслідок обстрілів, Ізраїль – про двохПро це пише The Times of Israel.

Він назвав зіткнення між єврейським і арабським населенням "інтифадою Ізраїльських арабів".

Відео дня

"У Лоді почалася Кришталева ніч. Я закликав прем'єр-міністра оголосити надзвичайний стан, ввести армію оборони Ізраїлю, ввести комендантську годину, відновити порядок", - заявив він.

За його словами, вся робота, яку місцева влада проробляла протягом багатьох років, пішла нанівець. 

"Весь Ізраїль повинен знати, це повна втрата контролю... це немислимо. Горять синагоги. Підпалено сотні машин. Сотні арабських головорізів бродять вулицями... в Лоді вибухнула громадянська війна", - сказав Ревіво.

Мер міста каже, що місцеві жителі хочуть захистити свої будинки, тому виходять на вулиці зі зброєю.

"Кожну хвилину загоряється машина, синагога або школа... в нашу нову ратушу увірвалися і підпалили. Ви не розумієте, що тут відбувається. Це гірше, ніж ракети з сектора Газа", - заявив він.

Біньямін Нетаньяху вже оголосив надзвичайний стан у місті і відправив у місто прикордонного війська.

Що цьому передувало 

  • 11 травня представники Хамасу заявили, що в бік центру Ізраїлю було випущено не менше 130 ракет.
  • Обстрілу піддалися населені пункти в районі Гуш-Дана, Шарона і прибережної низовини.
  • Сирени звучали в Тель-Авіві, Герцлії, Гіватаїмі, Рішон ле-Ціоні, Бат-Ямі і практично у всіх містах і населених пунктах центру країни.
  • Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що ХАМАС і " Ісламський джихад" заплатять "дуже високу ціну" за атаки на Ізраїль.