Володимир Путін міг хотіти потрапити в підручники історії як великий завойовник, вважає Світлана Тихановська / фото REUTERS

Можливо, президент Російської Федерації Володимир Путін хотів увійти в підручники історії як великий завойовник, але залишиться там як убивця.

Російський лідер - диктатор, який заради власних амбіцій готовий стирати на порох цілі міста, розповіла лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська в інтерв'ю головреду видання "Гордон" Олесі Бацман.

"Путін - агресор, диктатор, який готовий заради своїх амбіцій окупувати чужі країни, бомбардувати дитсадки, випалювати на тілах людей написи та стирати на порох цілі міста. Можливо, він хотів увійти до підручників історії великим завойовником, але він залишиться там як убивця..", - сказала Тихановська.

Відео дня

Політик сподівається, що у підручниках поруч з фото президента РФ будуть знімки з Бородянки, Бучі та Маріуполя як результати його президентства.

Нагадаємо, війська Росії рано вранці 24 лютого увірвалися в Україну.

Супротивник спершу бомбив військові об'єкти, а потім і мирне населення, зокрема, атакував Бучу, Бородянку та Маріуполь. В атакованих населених пунктах є серйозні руйнування, загинуло багато мирних мешканців.

Станом на 6 квітня в Організації Об'єднаних Націй вже задокументували 1 480 загиблих цивільних в Україні через повномасштабну агресію РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: