З проханням відкласти виведення військ до США звернулася Німеччина \ фото REUTERS

Європейські союзники звернулися до США з проханням відкласти виведення військ з Афганістану, щоб у партнерів по НАТО було більше часу для відходу з країни.

Читайте такожВихід США з Афганістану: перші військові вже покинули країнуЯк повідомляє газета The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на джерела, виведення військ США з Афганістану почалося 1 травня і має завершитися 11 вересня.

За даними видання, Німеччина попросила США відкласти відхід з Афганістану до 18 липня. США у відповідь заявили, що можуть відкласти виведення військ на два тижні або довше, щоб задовольнити прохання союзників. Також США пообіцяли надати матеріально-технічну підтримку партнерам по коаліції під час виведення їхніх військ.

Відео дня

WSJ повідомляє, що деякі країни стурбовані можливим відходом з Афганістану військ Туреччини, яка протягом багатьох років забезпечувала безпеку в аеропорту Кабула. За інформацією видання, Туреччина вже повідомила США і НАТО про можливе виведення військ. Через відхід турецьких сил деяким західним країнам доведеться переглянути плани щодо збереження навіть скороченого дипломатичного контингенту в країні, передає kommersant.

Раніше США повідомили, що військові, необхідні для охорони американського посольства в Кабулі, залишаться після виведення військ. Міноборони США вирішило посилити захист американських військ на період відходу. 30 квітня на тлі початку виведення військ на сході Афганістану стався теракт, внаслідок якого загинули близько 30 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини