Пікет проти війни у Москві / Фото УНІАН

Як передає власний кореспондент УНІАН, акція була узгоджена з мерією Москви і проводилася біля метро «Сокольники».

Кілька десятків людей тримали антивоєнні плакати, прапори України і Росії.

Люди тримали в руках плакати з написами: «Війна вбиває економіку», «Низькі пенсії? Зате Крим наш», «Хто затіяв війну в Донецькій і Луганській областях? Відповідь є (на плакаті зображений Путін), «Заберіть своїх дітей з війни», «У Гітлера теж був високий рейтинг», «Ні війні з Україною!».

Відео дня

Учасники проукраїнської акції скандували: «Слава Україні! Героям слава!».

Читайте такожМосквичі запалили димові шашки перед входом до Держдуми, вимагаючи звільнити Савченко (фото, відео)Пропутінські радикали скандували «Путін! Путін! Путін! Росія». 

Водночас радикально налаштовані прихильники президента РФ Володимира Путіна намагалися зірвати акцію і вирвати з рук учасників акції український прапор. Один із радикалів нападав на літніх людей і кілька разів ударив людину, яка тримала український прапор.

На місці проведення акції спершу не було поліції, і ніхто не перешкоджав беззаконню, незважаючи на те, що акція узгоджена з владою. Пізніше до місця проведення акції проти агресії Росії в Україні прибула поліція, одного з тих, хто нападав на активістів, відвели в поліцейський автомобіль.

Навпроти проведення акції був встановлений намет, де нібито збирають гуманітарну допомогу для Донбасу. На банері біля цього намету написано «Донбас — це Новоросія! Допоможемо Донбасу!».