Порошенко / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Петро Порошенко заявив на засіданні Конституційної комісії під голосуванням голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.

"Із завтрашнього дня, за моєю ініціативою, 5 вересня, стартує абсолютно нова програма конкурсу щодо залучення 700 нових працівників в органи української прокуратури", - сказав президент.

Читайте такожВ Україні після чергового переписування введуть 3-річний мораторій на зміни Податкового кодексу

Відео дня

За словами Порошенка, це найбільше за всю історію оновлення прокурорського складу, де, "починаючи з першого рівня, з місць, ми повинні бачити у прокуратурі нових людей".

"І не лише нових людей, але нову якість", - відзначив президент.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 вересня, перший заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе заявив, що перший етап реорганізації органів прокуратури планується завершити у середині грудня. При цьому очікується, що до цього часу на посади буде призначено 700 нових прокурорів.

За даними Генпрокуратури, з 20 липня до 10 серпня відбувався прийом документів від кандидатів, які бажають очолити нові місцеві прокуратури. Участь у конкурсі могли брати як працівники прокуратури, так і професійні юристи. До ГПУ надійшло близько 6 тис. заяв, з яких 60% - від зовнішніх кандидатів. Замість діючих на даний час 639 районних, міських та міжрайонних будуть сформовані 178 місцевих прокуратур, що є першим кроком на шляху реалізації стратегії реформування системи органів прокуратури.