Ракетні вчення України поблизу Криму / REUTERS

Про це він повідомив в інтерв'ю «5-му каналу», коментуючи проведення 1-2 грудня 2016 року у південній частині України навчань Повітряних сил ЗСУ, під час яких відпрацьовувалися ракетні стрільби.

Читайте такожПолторак розраховує на покращення співпраці з Пентагоном

«Ми провели навчання, ми перевірили готовність нашої системи ППО. Ми перевірили здатність наших ракет вражати ціль. Ми досягли своєї мети, практично не було жодної нештатної ситуації. Ми провели це (ракетні випробування – УНІАН) вперше за час незалежності України на цьому полігоні», - заявив він.

Відео дня

«Я оцінюю ці навчання дуже вдалими, дуже потрібними і, звичайно, ми ні в кого питати не збираємося, які навчання ми будемо проводити на нашій території. Вони (ракетні випробування) будуть регулярними настільки, наскільки потрібно їх проводити, і ми їх будемо проводити і не тільки такі (ракетні), але й інші навчання», - додав Полторак.

«Тільки в тому році у нас було проведено близько тисячі навчань, і це в сотню раз більше, ніж було раніше. Це значно підвищило потенціал ЗСУ», - зауважив міністр.

Як повідомлялося, представники української влади неодноразово наголошували, що Україна проводитиме ракетні випробування згідно з міжнародними зобов'язаннями і договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

Президент України Петро Порошенко заявив, що єдиною причиною, яка змушує Україну проводити навчання, в рамках яких проводилися стрільби поблизу окупованого Криму, є необхідність бути готовими до повномасштабного російського вторгнення.

Напередодні навчань ЗМІ з посиланням на джерела в Міноборони України повідомили, що Росія погрожувала Києву ракетним ударом у разі проведення ракетних стрільб поблизу тимчасово окупованого Криму.