Судді-хабарнику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років / Фото УНІАН

"Щойно прокурорами САП за оперативного супроводу працівників Служби безпеки України, які якісно задокументували факт вчинення тяжкого корупційного злочину, одразу ж після отримання неправомірної вигоди за ухвалення рішення на користь третьої особи в сумі 5 000 доларів США, на підставі ст. 208 КПК України затримано суддю Київського апеляційного адміністративного суду за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України", - повідомив заступник Генпрокурора та голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожХабарнику зі Львівської міськради призначили заставу в 2 мільйони гривень

"Затриманому судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна", - написав Холодницький.

Відео дня

"Враховуючи тяжкість злочину, прокурорами САП готується клопотання до суду про обрання вказаному служителю Феміди запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначив голова САП.