IAAF

Комісія також довічно відсторонила колишнього тренера збірної Росії по групі витривалості Олексія Мельникова. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожМіжнародна федерація легкої атлетики дискваліфікувала спортсменів Росії

На Балахнічева наклали штраф у розмірі 25 тисяч доларів, а на Мельникова – у 15 тисяч.

Відео дня

Їх звинувачують у вимаганні хабарів у спортсменки Лілії Шобухової за те, щоб дозволити їй брати участь у змаганнях, незважаючи на позитивні результати допінг-тестів.

Міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що "рішення було очікуваним і що не має сенсу подавати апеляцію".

Наступного тижня представники IAAF відвідають Росію у зв’язку з цим скандалом.

Нагадаємо, Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) призупинила членство Росії в організації на невизначений термін.

13 листопада повідомлялося, що комітет Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) виніс рішення про невідповідність Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) кодексом організації. 

На прес-конференції в Женеві 9 листопада було оголошено, що комісія WADA рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від змагань під егідою IAAF.

Читайте такожМіжнародна асоціація спортивної преси назвала імена кращих атлетів року

Офіційні особи WADA заявили, що московська антидопінгова лабораторія повинна бути позбавлена акредитації, тому що її керівник Григорій Родченков в 2014 році знищив 1417 допінг-проб за три дні до перевірки, приховавши факти порушення правил з боку росіян. При цьому підкреслюється, що знищені проби мали відношення і до інших видів спорту.