REUTERS

«Відставка Пургіна не пов'язана з принциповими політичними суперечностями. Її причини швидше організаційного та апаратного характеру», - заявив так званий керівник "адміністрації" ватажка "ДНР" Максим Лещенко сепаратистському сайту ДАН.

За його словами, за рішенням Пургіна, не погодженим з «депутатським» корпусом, головою апарату «парламенту» був призначений Олексій Александров, який «замість апаратної роботи став тиснути на депутатів, втручатися у політичні і економічні процеси, часто врозріз з настановами влади ДНР».

У зв'язку з цим, за словами Лещенка, «депутати» запропонували звільнити Александрова за перевищення повноважень і діяльність, несумісну з його посадою.

Відео дня

«Пургін на словах погодився, але обіцянку не виконав. Природно, після цього виникла недовіра "депутатів" до спікера, що і призвело до його відставки», — продовжив Лещенко.

Він категорично відкинув ідею про те, що відставка так званого голови парламенту могла бути викликана його незгодою з Мінським мирним процесом.

Читайте такожВатажок "ДНР" заговорив про політичне вирішення конфлікту на Донбасі

Як повідомляв УНІАН, вчора російські ЗМІ повідомили про "держпереворот" у так званій "ДНР", в результаті якого глава "парламенту" Андрій Пургін був зміщений з посади, а тимчасово виконуючим його обов'язки призначений Денис Пушилин.