REUTERS

Про це повідомляє Русская служба BBC.

На знімках видно конвой із сотень машин. Як стверджують ополченці Демократичних сил Сирії, ці знімки були зроблені 12 серпня.

Повстанці, в тому числі і курди, ніяк не намагалися зупинити конвой або перешкодити йому рухатися, оскільки, за даними сирійської опозиції, в кожному автомобілі знаходилися мирні жителі.

Відео дня

Читайте такожКурди після вдалої операції повинні залишити Манбідж - прем'єр Туреччини

Імовірно, відображений на знімках конвой слідував від міста Манбідж у бік кордону з Туреччиною.

Сирійські демократичні сили взяли повний контроль над містом Манбідж після 10-тижневого наступу, який проходив за підтримки авіації очолюваної США коаліції.

Після того як стало зрозуміло, що ІД не зможе утримати контроль над містом, близько 100-200 джихадистів організували конвой, розмістивши у кожній з машин по заручнику з числа мирних жителів, повідомив представник військової коаліції Кріс Гарвер.

Місто Манбідж, що знаходиться на кордоні з Туреччиною, є важливим перевалочним пунктом на шляху до міста Ракка, де знаходиться штаб ісламістів.

Повстанці з Демократичних сил Сирії за підтримки міжнародної коаліції почали наступ на позиції ІД на півночі Сирії 1 червня. Мета операції - перекрити бойовикам "Ісламської держави" доступ до турецького кордону.

Сирия