Фото УНІАН

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) підготував антикризову програму спільних дій бізнесу та влади, яка буде запропонована як основа для формування порядку денного новоствореного Національного комітету промислового розвитку при Кабінеті міністрів України.

Читайте такожУ Раді з'явиться представник підприємців та промисловців

Про це повідомив голова УСПП Анатолій Кінах на брифінгу в Києві.

Відео дня

«Ми вимагаємо проведення в країні системної, сучасної промислової політики на основі визначення проривних інноваційно-інвестиційних напрямів, серед яких енергоефективні технології, розвиток повних циклів сільськогосподарського виробництва, транзитний потенціал країни, високотехнологічне машинобудування, IT-сфера», - сказав він.

За словами Кінаха, комітету буде запропоновано планувати свої дії у парадигмі неоіндустріалізації, яка передбачає новий виток розвитку виробництва виключно на основі останніх наукових розробок і за умови надійного державно-приватного партнерства.

При цьому голова УСПП підкреслив, що одним із головних пріоритетів уряду у сфері промислової політики має стати розширення ринків збуту та експорт продукції з високою доданою вартістю.

«Потрібно максимально розширити зовнішні ринки і запропонувати світові продукцію з високою доданою вартістю. При цьому більшість підприємств необхідно модернізувати, оновити технології», - зазначив Кінах.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 11 жовтня прийняв постанову про створення Національного комітету промислового розвитку України, який покликаний сприяти виробництву товарів з високою доданою вартістю та розвитку різних галузей промисловості для стимулювання економічного зростання. При цьому головою комітету є прем'єр-міністр Володимир Гройсман, а виконавчим директором - народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Анатолій Гіршфельд.

За даними Держстату, зростання промислового виробництва в Україні у вересні 2016 року в річному вираженні, порівняно з вереснем 2015 року сповільнилося до 2% з 3,4% місяцем раніше.

З початку року, за січень-вересень, порівняно з аналогічним періодом минулого року, промвиробництво в Україні зросло на 2%.