Кіноактор Михайло Іванович Пуговкін помер близько опівдня у п`ятницю, 25 липня 2008 року, у себе вдома. Про смерть артиста повідомив "Московский комсомолец". Видання зазначає, що в минулі вихідні Пуговкіну, який хворів на цукровий діабет, домашні викликали "швидку допомогу", але підстав для госпіталізації не було. 13 липня артист відзначив 85-річчя.

Відео дня
... с женой

...доньки

Отець Федір. У ролі Коробейникова - Леонід Гайдай

...у Ялті, 6 липня 2004 р.

Михайло Пуговкін (справжнє прізвище Пугонькін) народився в 1923 році в Костромській області. Незадовго до початку війни сім`я перебралася до Москви, де майбутній актор працював на заводі і одночасно займався в драматичному гуртку. 1940 року 17-річний Михайло знявся в маленькому епізоді в фільмі "Справа Артамонових", нагадує Лента.ру, але справжнім його дебютом в кіно стало за чотири роки “Весілля”.

1942-го Пуговкіна комісували з фронту після тяжкого поранення, в 1943-му, не маючи освіти, він вступив до школи-студії МХАТ на курс Івана Москвіна. Закінчивши школу-студію, він працював в мурманському театрі Північного флоту, у Вільнюському театрі російської драми, в московському "Ленкомі".

Більше ста ролей Михайло Іванович зіграв у кіно. У списку його фільмів "Кубанські козаки", "Максимка", "Дівчата", "Операція “Ы", "Весілля в Малинівці", "Варвара-краса", "Дванадцять стільців", "Шельменко-денщик", "Іван Васильович змінює професію", "Два капітани", "Ах, водевіль", "За сірниками", "Візит до Мінотавра", "Артистка з Грибова".

У липні 1991 року Михайло Пуговкин переїхав на постійне місце проживання до Криму, в Ялту, де організував Центр Михайла Пуговкіна, їздив на виступи та творчі зустрічі до санаторіїв Криму. У 1999 році повернувся до Москви, працював у власному «Кіноцентрі Михайла Пуговкіна».

Народний артист СРСР (1988). У 1997 р. на честь його названа одна з малих планет.