Київ. Економіка України як і раніше переживає спад, що обумовлене сильною залежністю від зовнішнього попиту і все ще слабкою активністю на кредитному ринку, говориться в аналітичному звіті, підготовленому інвестиційною компанією "Трійка Діалог Україна".

У звіті наголошується, що після значного спаду в першому кварталі 2009 року відновлення економіки, скоріш за все, спостерігатиметься лише за умови пожвавлення кредитного ринку, а також стабілізації зовнішнього попиту.

На думку аналітиків "Трійка Діалог Україна", у ході адаптації до кризи економіці в поточному році доведеться покладатися на внутрішні джерела зростання, якщо не відбудеться швидкого відновлення зовнішнього попиту. Тоді як експортно-орієнтовані сектори показували гірші результати, підприємства, що спираються переважно на внутрішній попит, навпаки, почали показувати деяке зростання після різкого спаду, що спостерігався на початковій стадії кризи.

Відео дня

Причиною цього, вважають аналітики, є ослаблення гривні і ефект імпортозаміщення, що наступив слідом за цим.

"Ми поки що утримуємося від перегляду своїх прогнозів і як і раніше чекаємо спаду в економіці країни за підсумками нинішнього року на 8%, виходячи з прогнозів відновлення активності на кредитному ринку і стабільного світового попиту на метали", - наголошується у звіті.