Прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО впевнена, що криза не завадить побудувати в країні заможне європейське майбутнє для всіх національностей.

Як повідомили в Управлінні у зв’язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів , про це йдеться у зверненні Ю.ТИМОШЕНКО з нагоди 65-х роковин депортації кримськотатарського народу.

“Ми дбали та дбаємо за те, щоб якомога краще налагодити життя цього народу у Криму. Вірю у те, що ми, всі громадяни нашої України, побудуємо заможне європейське майбутнє, і цьому не завадить світова фінансова криза, з якою ми щоденно, крок за кроком, боремося. Але побудувати справедливе та заможне суспільство можна лише завдяки громадській злагоді та повазі до прав наших співвітчизників, людей, які живуть поруч з нами”, - йдеться у зверненні.

Відео дня

Ю.ТИМОШЕНКО вважає, що виселення кримських татар “за наказом червоного диктатора Йосипа Сталіна” є страшною та жорстокою сторінкою в історії України. “В одну ніч кілька сотень тисяч кримських татар втратили свої домівки, були відірвані від місць, де жили з діда-прадіда. Близько сорока відсотків людей загинули в дорозі. Це страшна та жорстока сторінка в нашій історії. Українці, які самі пережили лихоліття Голодомору та репресій, які довгий час виборювали право на свою незалежність, відчувають біль і страждання кожного кримського татарина”, - вважає вона.

Прем’єр-міністр нагадує, що саме українець, легендарний генерал і дисидент Петро Григоренко мужньо став на захист скривдженого тоталітарною системою народу. “Він на весь світ заявив порушення прав і свобод. Незалежна Україна засудила цей злочин радянської системи. Наша молода держава відкрила можливість повернення кримсько-татарського народу на свою Батьківщину”, - додала Ю.ТИМОШЕНКО.

Голова уряду висловила глибоке співчуття кримськотатарському народу. “Свічка пам’яті та скорботи за жертвами депортації палає у душі кожного з нас”, - йдеться у зверненні Ю.ТИМОШЕНКО.