Соцмережа Facebook видалила надпопулярний івент про штурм "Зони 51" / pixabay.com

Соцмережа Facebook видалила сторінку жартівливого заходу "Штурм Арени 51. Вони не зможуть зупинити всіх нас", на яку підписалося понад два мільйони людей. Наразі сторінка івенту недоступна.

Читайте також"Штурм" Зони 51: поціновувачі порно різко зацікавилися сексом з прибульцями

Як повідомляє Cnet, Facebook, судячи з усього, закрила сторінку 3 серпня, пояснивши це порушенням правил спільноти.

Відео дня

Творець сторінки Метью Робертс опублікував скріншот з відповідним повідомленням від адміністрації соцмережі. За його словами, він не знає причин видалення сторінки.

Зазначається, що івент був створений як жарт, але тепер Робертс планує організувати справжній тематичний фестиваль Area 51 в штаті Невада 20 вересня.

Він розповів, що створив у Facebook ще одну сторінку, цього разу вже для справжнього заходу, але ця сторінка була також закрита соцмережею.

Нагадаємо, жартівливий івент про штурм Зони 51 був створений в липні і швидко став мемом. Організатори пропонували влаштувати масовий штурм засекреченої військової бази в штаті Невада, де згідно конспірологічних теорій уряд США проводить досліди над інопланетянами та позаземними технологіями.

За місяць на участь в події підписалися понад два мільйони людей. Дійшло до того, що ВПС США випустили офіційну заяву із закликом утриматися від будь-яких спроб потрапити на режимний об'єкт.

Існування "Зони 51" влада США визнали тільки у 2013 році, хоча до цього часу військова база часто згадувалася у різних фільмах та серіалах. Інтерес людей до цього місця не згасає і досі.