Працівники самі дивуються такому завданню від керівництва / Скріншот

У "Львівській залізниці" пояснили, чому на Закарпатті залізничників змусили обрізати чагарники вздовж колій попри сніг, якого намело вище коліна. Там зазначили, що їхні працівники косили бур'ян в таких умовах, щоб вберегти від стресу мишей та їжаків. 

При цьому працівники "Укрзалізниці" сказали, що і самі не зрозуміли, чому їх у сніг змусили косити чагарники, йдеться у сюжеті ТСН.  Вони розповіли, що завдання отримали від керівництва ще у січні, якраз коли почалися заметілі. За місяць, провалюючись у сніг, пройшли з косарками вздовж колій майже 10 км. 

"Трошки важко працювати. Бачите, що неможливо ноги витягнути зі снігу", - сказавм працівник "Укрзалізниці" Ярослав Русин. 

Люди зізнаються, що якби не виконали наказ керівництва, то могли б отримати догани. 

І таке не лише на Закарпатті. Залізничників з косарками у січні бачили й у Полтавській та Львівській областях.

Проте у "Львівській залізниці" висловили переконання, що зима для обрізання чагарників на коліях підходить якнайкраще. 

Читайте також"І таке ми можемо": українка поскаржилася на знахідку у багажному відсіку вагона (фото)

Там пояснили, що від весни по осінь ремонтують самі колії й на косіння часу просто не вистачає. А зимові роботи, мовляв, бережуть від стресу мишей та їжаків.

"Взимку такі роботи відбуваються відповідно до рекомендацій екологів, адже за таких обставин вдається мінімізувати вплив людини на фауну", - пояснив речник "Львівської залізниці" Андрій Везденко. 

Натомість закарпатських залізничників пояснення керівництва не переконують, оскільки така робота взимку для них - новина. 

Косити, зазначили залізничники, будуть до весни. Адже треба прибрати ще майже 70 км вздовж колій. І побоюються, що у березні все доведеться починати спочатку, тому що зараз обрізають лише верхів'я чагарників, а все інше сховане під снігом. 

Як повідомляв УНІАН, 3 лютого у Закарпатській області працівники вийшли косити траву біля залізничних колій у сніг. Випадок зафіксували у селі Пасіка Мукачівського району. На відео видно, як люди в уніформі косять бур'яни, перебуваючи у снігових кучугурах, при чому в той час ще й ішов сніг.