Складна оптична ілюзія з мисом Тарханкут та совою на 8 секунд / Колаж УНІАН, фото УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Складна оптична ілюзія з мисом Тарханкут - загадка для генія, яку слід розв'язати лише за 8 секунд.

УНІАН підготував незвичайну оптичну ілюзію, де в центрі уваги скелі Великого Атлеша, що в тимчасово окупованому українському Кримі (йдеться про мис на заході півострова). На зображенні ми заховали сову, яку не просто побачити через наші маленькі обманки.

Особливості ілюзії: картинка майорить різними відтінками сірих кольорів, вона не надто контрастна, проте має багато деталей. Радимо вирішити заздалегідь, як будете шукати сову. Можливо, варто дати очам кілька секунд, щоб звикнути до цієї сірості і вихопити головне, але вибір за вами.

Відео дня

Наші поради: сконцентруйтеся, наставте таймер на телефоні, щоб не програти у часі, пам'ятайте - це розважальна вправа, а не тест. Ви завжди маєте змогу вдосконалити здібності, якщо з цією ілюзією впоратися не вийде. Якщо готові, дивіться нижче.

Знайдіть сову за 8 секунд на кримській горі:

Вона може бути десь біля хвиль або біля туриста / Колаж УНІАН

Сподіваємося, наша ілюзія дала вам відчуття переможця-дослідника. Зазначимо, що подібні вправи надзвичайно корисні для мозку, вони допомагають у розвитку уважності. Якщо вам сподобалося, шукайте у нас більше задач на подібну тематику. А нижче відповідь на нашу головломку.

Ось, де ховалася сова:

Вона сховалася з лівої сторони, біля сходинок з туристом / Колаж УНІАН

Більше про мис Тарханкут 

Фото наш кореспондент зробив 1 вересня 2010 року. Мис Тарханкут - надзвичайно мальовнича місцевість. За часів, коли Крим був під контролем України, ця скеля була популярним місцем для дайверів, віндсерферів, фанатів кайтингу. Зазвичай влітку море поблизу скелі прогрівається до +28 °C. Поблизу немає річок, морська вода здається кришталево чистою.

З давніх часів про мис Тарханкут збереглося безліч легенд і переказів романтичного характеру, тож щороку туди приїздило чимало закоханих. Ця територія також має дуже цікаве географічне положення, що суттєво відрізняє її за кліматичними умовами від інших місць на Кримському узбережжі. 

Зараз, через напад РФ, українці не мають змоги насолодитися красою одного з найромантичніших куточків світу. Однак Україна щодня працює над тим, щоб деокупувати цю територію. Восени 2023 року наші розвідники вступили там в бій з окупантами в рамках однієї зі спецоперацій. Нещодавно очільник ГУР Буданов казав, що готує там серйозну спецоперацію

Вас також можуть зацікавити новини: