Вентилятор радіатора пов'язаний з безліччю різних систем / колаж УНІАН, фото YouTube / Mechanic Base

Вентилятор радіатора є важливим компонентом, що забезпечує охолодження двигуна вашого автомобіля. Якщо він зламається, ви ризикуєте перегріти двигун.

Боян Попіч, досвідчений механік, інженер і письменник Mechanic Base, дав свою пораду про те, як вирішувати проблеми з вентилятором радіатора, пише THE SUN.

Хоча це проста деталь, вентилятор радіатора пов'язаний з безліччю різних систем, що дозволяє легко вийти з ладу. Перегорівший запобіжник - дуже часта причина поломки вентилятора радіатора.

Відео дня

"Зламаний запобіжник не має великого значення, і його заміна не буде коштувати великих грошей", - сказав Попіч на YouTube.

Ви можете переглянути посібник користувача вашого автомобіля, щоб отримати детальну карту розташування певних запобіжників, щоб їх можна було замінити.

Датчик температури охолоджуючої рідини є однією з основних частин, яка керує вентилятором радіатора. Він перевіряє температуру охолоджуючої рідини в автомобілі і, якщо вона досягає певного значення, включається вентилятор. Якщо ця деталь зламається, це може призвести до того, що вентилятор не запуститься вчасно або взагалі не запуститься.

Низький рівень охолоджуючої рідини також може призвести до несправності датчика температури охолоджуючої рідини, через що він не зможе зчитувати показання рідини через наявність повітря в системі.

Перш за все, міг зламатися сам вентилятор. Деякі вентилятори радіатора використовують електродвигун для обертання лопатей, який ламається через проблеми з електрикою.

Інші вентилятори підключені безпосередньо до двигуна, і це з'єднання може зношуватися, внаслідок чого вентилятор перестає обертатися.

"Як і будь-який двигун, його внутрішні деталі з часом можуть зношуватися, через що вентилятор не обертається на повній швидкості або взагалі не обертається", - сказав Попіч.

Серед проблем є й інші електричні проблеми, такі як несправна проводка та блоки управління, які можуть призвести до несправності вентилятора радіатора.

Щоб виправити вентилятор радіатора, перегляньте список поширених причин, щоб спробувати діагностувати проблему.

Починаючи з запобіжників (використовуючи посібник користувача, щоб знайти їх), витягніть його та перевірте, чи не перегорів він. Якщо запобіжник перегорів, перевірте проводку на наявність явних проблем, перш ніж замінити її.

Далі перевірте рівень охолоджуючої рідини. Якщо рівень охолоджуючої рідини занадто низький, це може бути простим рішенням, щоб вентилятор радіатора працював належним чином.

"Переконайтеся, що двигун холодний, і обережно відкрийте контейнер. Відкрийте його і заповніть контейнер антифризом до максимальної позначки", - сказав Попіч.

Ще одна дуже проста діагностика - від'єднати датчик температури охолоджуючої рідини. Якщо датчик відключений, вентилятор радіатора буде автоматично включатися при включенні двигуна.

Якщо вентилятор не працює, коли датчик відключений, проблема пов'язана з самим вентилятором і нічим навколо нього. Потім ви можете зняти вентилятор і замінити його самостійно або відвезти машину до механіка, щоб допомогти вам у роботі, яка може бути складною.

Поради автомехнаиков

Відомий фахівець Скотті Кілмер порадив водіям розглянути три доступні моделі, якщо вони планують купувати новий автомобіль.

Досвідчений механік розповів, як звичайна проблема з автомобілем може поставити під загрозу вашу безпеку. Крейг з Walsall Wood Tire & Service у Уолсоллі, Вест-Мідлендс, зайшов до TikTok, щоб попередити водіїв про небезпечну несправність.

Вас також можуть зацікавити новини: