Деякі овочі можуть сприяти накопиченню жиру на животі / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, esprittoday.com

Жир на животі, позбавитись від якого прагнуть багато людей, може залежати від різноманітних факторів, у тому числі від дієти. Хоча овочі зазвичай вважаються основним продуктом будь-якої збалансованої дієти, однак навіть вони можуть сприяти накопиченню жиру на животі. Про це пише Yahoo з посиланням на сертифікованого дієтолога Джесса Федера.

"Федер стверджує, що "в овочах природно мало калорій і вони безпосередньо не призведуть до жиру на животі. Однак відомо, що деякі овочі викликають газоутворення, здуття живота та подразнюють кишечник, що може вплинути на наше травлення та метаболізм". 

Зокрема, до овочів, які відомі своєю здатністю викликати газоутворення та здуття живота, належать брокколі, спаржа, брюссельська капуста та цвітна капуста. Хоча ці овочі, безумовно, корисні для здоров’я, але можуть завдавати певної шкоди людям із чутливим травленням.

Відео дня

Водночас найбільше занепокоєння викликають овочі, политі вершковим маслом, олією або наповнені жирними начинками та соусами, які  містять значну кількість калорій і жирів.

"Наступного разу, коли вам захочеться смажених у фритюрі баклажанів або цвітної капусти в клярі, подумайте двічі, адже ці змащені олією овочі можуть сприяти накопиченню жиру в животі", - пише Yahoo.

Федер робить висновок, що овочі, які містять мінімальну кількість складних для перетравлення вуглеводів, зазвичай краще засвоюються нашою травною системою. Прикладами таких овочів є морква, огірки, болгарський перець, зелена квасоля, баклажани та цукіні. Крім того, калорійність можна значно зменшити, приготувавши овочі на пару.

Раніше дослідники назвали дієту, що допоможе позбутися жиру на животі

Раніше повідомлялося, що середземноморська дієта може знищити жир на животі, спричинений старінням. Раціон цієї дієти дозволяє поєднати два фактори: попри невелику калорійність продуктів, їх склад та насиченість білками дозволяє не втрати м'язи, які так любить знищувати наш організм на екстремальних дієтах замість жирової тканини.

Вас також можуть зацікавити новини: