Деякі породи котів вирізняють любов'ю до ігор в дорослому віці / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Більшість власників котів не розуміють, чому деякі люди досі не одержимі цими милими пухнастиками. Ми в УНІАН теж цього не розуміємо, а тому можемо лише порекомендувати вам спробувати завести й собі котика, аби переконатися, що так ваше життя стане тільки щасливішим.

Видання Scotsman склало топ-10 котячих порід, представники яких завжди сповнені енергією і готові гратися хоч цілий день. Якщо вам потрібен саме такий котик, ось ці чудові породи:

  1. Турецька ангора. Ангорска кішка – це допитлива, грайлива та розумна порода, яка особливо прив'язується до одного конкретного члена сім’ї.
  2. Сіамська кішка. Це трохи голосні, але красиві і розумні тварини. Їхня природа робить їх дуже грайливими, і вони завжди шукатимуть вашої уваги, коли їм захочеться пограти. А це буває досить часто!
  3. Сибірська кішка. Ласкава, товариська, смілива і сильна порода. 
  4. Абіссінська кішка. Ця чарівна порода кішок – справжній спортсмен і любить побігати. Часом пустотлива, абіссінська кішка часто має репутацію "клоунської" породи кішок.
  5. Менська кішка, або менкс має дуже короткий хвіст, а іноді він взагалі відсутній. Вони сором’язливі, але легко прив’язуються, коли звикають до вас. І вже тоді вони готові до активного відпочинку та ігор з вами.
  6. Девон-рекс. Ці коти полюбляють пустувати, і часто спалюють свою безмежну енергію, встромляючи свого носа просто усюди!
  7. Манчкін. Завдяки своєму маленькому тілу і маленьким ніжкам, манчкін виглядає трохи недолугим, але насправді це неймовірно товариський і доброзичливий котик.
  8. Японський бобтейл. Одна з найбільш ласкавих, грайливих порід кішок. Вони люблять грати в стрибки, приносити речі та багато бігати!
  9. Мейн-кун. Ніжний гігант з великим інтелектом. Але йому все одно подобається грати з вами в ігри.
  10. Бенгальська кішка. Хочете спокійного і вічно сплячого кота? Тоді бенгалець, ймовірно, не для вас. Ці чарівні коти дуже допитливі, спритні, розумні та неймовірно люблять гратися.

Інші цікаві матеріали про домашніх улюбленців

Як писав УНІАН, залисини біля вух у кота – це не хвороба і не проблема, а цілком нормальне явище. На думку експертів, ця особливість виникла еволюційним шляхом і має певний біологічний сенс.

Відео дня

Також ми розповідали, чому коти бояться води, хоча, як відомо, самі дуже непогано плавають. На думку експертів, насправді справа не у "страху", а небажанні лізти у воду з певних причин.

Вас також можуть зацікавити новини: