За словами медиків, в Мангушева стріляли з близької відстані / t.me/astrapress

Російському неонацисту з формування "Світла Русь" Ігорю Мангушеву, який виступав з нібито черепом бійця ВСУ, прострелили голову, пише видання ASTRA.

Повідомляється, що Мангушева доставили зі сліпим вогнепальним кульовим пораненням в голову в лікарню Кадіївки Луганської області. За словами медиків, в Мангушева стріляли з близької відстані.

Стан неонациста "стабільно важкий, з негативною тенденцією".

Відео дня

Пропагандисти публікують фото пораненого терориста. Офіційних підтверджень інформації немає. Разом з тим ЗМІ зазначають, що Telegram-канал Мангушева не оновлювався з 3 лютого.

t.me/astrapress

Мангушев з черепом – що відомо

У липні 2022 року в мережі з'явилося відео, на якому Мангушев, виступаючи перед аудиторією окупантів, демонструє череп. Сам неонацист стверджував, що це - череп військового ЗСУ з "Азовсталі".

Мангушев, тримаючи в руках мікрофон і череп, закликав товаришів до насильства проти українських військових і цивільних. "Ми воюємо не з людьми. Ми воюємо з ідеєю", - заявляв терорист.

У зв'язку з демонстрацією окупантом людських останків омбудсмен Дмитро Лубинець звернувся в ООН.

Хто такий Мангушев - що варто знати про неонациста

Мангушев (позивний "Берег") - лідер неонацистського руху "Світла Русь". Також його вважають творцем ПВК "Єнот", яка співпрацювала з ФСБ РФ.

Зараз Ігор Мангушев бере участь на війні в Україні. У 2011-му притягувався за побої, а також за участь у мітингу проти виборів до Держдуми РФ. Справжнє прізвище - Реймер, яке він змінив на Мангушев.

У своєму особистому телеграм-каналі регулярно закликав до вбивств мирного населення України. "Ми спалимо ваші будинки, вб'ємо ваші сім'ї, відберемо ваших дітей і виростимо їх росіянами", - написав він, наприклад, у своєму каналі 25 серпня.

Вас також можуть зацікавити новини: