Ігор Мангушев / фото із соцмереж

Російський окупант зі сцени проголосив антиукраїнську промову перед товаришами зі служби, тримаючи в руках нібито череп українського воїна. За словами терориста, це череп одного із захисників "Азовсталі".

Рашист на відео — це Ігор Мангушев, який називає себе "авантюристом і політтехнологом". Він заявив зі сцени, що територію України потрібно повністю захопити, адже йде "війна з ідеєю".

"Наша війна — це не просто війна з людьми з крові і плоті. Наша війна — це війна з ідеєю. З ідеєю України, як антиросійської держави. Чому не може бути ніякого примирення? Україна має бути деукраїнізована. Руські землі "Малоросії" мають бути повернуті назад. Ми воюємо не з людьми. Ми воюємо з ідеєю", — заявив терорист.

Відео дня

За словами Мангушева, росіянам плювати, "скільки треба вбити" українських солдатів, і "як їх треба вбити". Рашист повідомив, що всіх носіїв "ідеї", про яку він розмірковував до цього, необхідно знищити.

Зал підтримав окупанта з черепом у руці. Один із слухачів запитав: "Як думаєш, він зрозумів, що таке "русский мир"?"

Ролик прокоментував колишній посол США в Росії Майкл Макфол. Він написав на особистому акаунті в Twitter: "Огидно. Я сподіваюся, що всі самоназвані "реалісти" подивляться це відео, а потім спробують знову пояснити нам, що ця війна — всього лише оборонна / превентивна / раціональна / логічна "спеціальна військова операція", спрямована на те, щоб зупинити розширення НАТО, і не має нічого спільного з імперськими ідеями та ідентичністю".

Нагадаємо, російські солдати вже неодноразово відзначалися звірствами щодо українських захисників. Наприклад, наприкінці липня в інтернеті з'явилося відео, на якому рашист відрізав геніталії канцелярським ножем полоненому в українській формі. Розслідувачі змогли встановити особу ката.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: