Восени, коли надворі холоднішає, часто хочеться потішити себе смачною випічкою, проте не завжди є бажання витрачати на це багато часу і купу дорогих інгредієнтів. Відомий кулінар Мері Беррі поділилася з Independent рецептом швидкого яблучного пирога з 6 інгредієнтів, на приготування якого у вас піде всього 10 хвилин (і ще 35-40 хвилин на випікання). При цьому виглядає цей пиріг, за словами кондитера, "вражаюче", і ви зможете потішити гостей цим кулінарним шедевром.
Цей рецепт вкрай простий, і його можна приготувати разом із дітьми, а потім насолодитися ним за чашкою чаю.
Інгредієнти для яблучного пирога:
- 200 г яблук (переважно кислих)
- Дві стиглі груші
- Чотири столові ложки лимонного крему
- Упаковка (500-грамова) листкового тіста
- Одне яйце
- 30 г цукру демерара
Спосіб приготування:
- Для початку розігрійте духовку до 220C, потім поставте деко в духовку для розігріву.
- Очистіть яблука і груші від шкірки і серцевини, а потім наріжте великими шматочками. Покладіть нарізані кубиками груші та яблука в миску, додайте лимонний крем і перемішайте, поки фрукти не будуть повністю покриті.
- Розкачайте листкове тісто в коло. Обріжте коло до 33 см, потім перекладіть його на аркуш паперу для випічки.
- Викладіть яблучно-грушеву суміш у центр тіста. Злегка розрівняйте суміш, але залиште близько 7-8 см по краю тіста.
- Збийте яйце в невеликій мисці та змастіть край тіста збитим яйцем, потім загорніть край тіста і притисніть його, щоб вийшла облямівка.
- Змастіть пиріг ще одним збитим яйцем і посипте цукром демерара навколо фруктів і тіста.
- Обережно дістаньте деко для випічки з духовки, потім перекладіть пергамент з пирогом на гаряче деко.
- Випікайте яблучний пиріг у духовці протягом 35-50 хвилин, поки він не стане хрустким, золотистим і не матиме неймовірно апетитного вигляду.
Раніше УНІАН уже ділився смачними рецептами десертів від Мері Беррі. Наприклад, ось рецепт вологого апельсинового торта, на приготування якого піде менше 30 хвилин, або рецепт простого бананового хліба з доступних інгредієнтів.