Експерти розповіли про поширену помилку при приготуванні пюре/ фото ua.depositphotos.com

Картопляне пюре - одна з найситніших і найсмачніших страв. Його також відносно швидко і легко приготувати, а отже, воно ідеально підходить для сімейних обідів або як гарнір до складніших рецептів.

Ідеальне пюре має пухнасту, гладку текстуру, але як пише Mirror, якщо у вас воно часто виходить грудкуватим або липким, то ви, ймовірно, робите одну з найпоширеніших помилок під час його приготування.

На думку кулінарних експертів GoodHousekeeping, уся річ у техніці, яку ви використовуєте для розминання картоплі - за занадто активного розминання у вас може вийти "жахлива "картопляна паста".

Відео дня

"Набряклі крохмальні гранули у вареній картоплі перебувають у делікатному стані. Занадто енергійне розминання - наприклад, у кухонному комбайні - або занадто тривале розминання вивільняє багато крохмалю, що робить її клейкою і неапетитною", - пояснюють вони.

Також важливо ретельно вибирати сорт картоплі, якщо ви використовуєте її для пюре. Для цього найкраще підійдуть більш крохмалисті сорти, які зроблять пюре більш пишним.

Також експерти поділилися іншими лайфхаками для ідеального пюре. Так, на їхню думку, краще починати варити картоплю в холодній воді, щоб забезпечити рівномірне приготування протягом усього часу. Крім того, вони рекомендують солити воду на початку приготування, і обов'язково дістати вершкове масло з холодильника заздалегідь, щоб на момент додавання в пюре воно було кімнатної температури. Так масло краще вбереться в теплу картоплю і не охолодить її.

Якщо ви не особливо любите картоплю у вигляді пюре, то спробуйте рецепт ідеальної смаженої картоплі від мішленівського кухаря - її секрет у правильному підборі приправ.

Вас також можуть зацікавити новини: