Київський терорист захопив відділення банку в БЦ Леонардо / REUTERS

Захоплення заручників різного роду терористами стає в Україні такою ж сумною "повсякденністю", як і масові мінування, які спостерігаються в останні кілька років.

І незважаючи на те, що загроза може бути реальною, як нещодавні вибухи біля входу на станцію метро "Шулявська" або в районі метро "Мінська", українці люблять конспірологічні теорії і просто обожнюють жартувати. Тим більше, коли влада дає привід і для жартів, і для конспірології.

Останній випадок захоплення заручників, який стався сьогодні у відділенні банку "Універсал" в центрі Києва не став винятком. І, ще не встигнувши "відійти" від "луцького терориста", та й полтавського також,

Відео дня

соцмережі вибухнули шутеечкамі на тему того, що всі ці захоплення заручників нібито більше схожі на постановку, ніж реальні теракти.

А ми зібрали найсмішніші жарти й меми, які рясно "бродять" соцмережами:

Наприклад, жартували і на тему того, що після того, як терорист в Луцьку здався і вже був в наручниках, а все або майже все заручники вже вийшли з автобуса, до нього під'їхав БТР із групою захоплення й вистрілив світло-шумовою гранатою.

соцсети

У будь-якому випадку ми закликаємо українців бути уважними та обережними, серйозно ставитися до підозрілих предметів у громадських місцях, повідомивши про них поліцію, і пам'ятати, що загроза дійсно може бути реальною.

Як повідомляв УНІАН, о 12:00 3 серпня 2020 року в поліцію зателефонувала представниця АТ "Універсал Банк" (Шевченківський район, приміщення бізнес-центру "Леонардо") і повідомила, що у відділення зайшов невідомий чоловік у віці до 35 років, сказав, що у нього в рюкзаку знаходиться бомба, і попросив викликати поліцію. Пізніше він попросив пропустити представників телеканалів, щоб зробити заяву. Незабаром стало відомо, що нападника на банк в Києві звуть Карімов Сухроб Рахматович, він громадянин Узбекистану. Також з'явилася інформація, що він психічно не здоровий.