REUTERS

Уряд Німеччини підготував законопроект про заборону на виготовлення та використання пластикових пакетів з товщиною стінки менш як 50 мікрометрів.

Про це повідомляє DW.

За словами міністра охорони довкілля Свеньї Шульце, заборона не поширюється на сміттєві пакети, а також пакети у фруктово-овочевих відділах магазинів.

Відео дня

Читайте такожНазвано ще одну версію масової загибелі риби на Херсонщині

Заборона на ці легкі пакети з товщиною стінки менше 15 мікрометрів призвів би до зростання відходів, оскільки в цьому випадку товар прийшлось би запаковувати раніше, пояснили у міністерстві.

Заборона стосуватиметься також упакувань з так званого біопластику. Міністр зауважила, що подібні упакування вводять споживача в оману. Пластик, який виробляють з таких матеріалів, як цукор, картопля чи кукурудза, не обов’язково є екологічним. Крім того, його виробництво пов’язане з використанням пестицидів і монокультур, а сам біопластик погано переробляється.

На сьогодні у Німеччині в середньому використовуються до 20 одноразових пластикових пакетів, товщиною стінки від 15 до 50 мкм на особу в рік. Таким чином, через торгові мережі у рік проходить 1,6 мільярда подібних пакетів.

Як повідомляв УНІАН, Coca-Cola, Nestlé та PepsiCo очолили рейтинг брендів, які найбільше забруднюють довкілля пластиком.