Шанті вже оселився у зимовому вольєрі / скріншот

До зоопарку в Миколаєві нарешті дісталися слони Шанті та Дінкар. Молоді гіганти, що народилися в Німеччині, а останні роки прожили в Угорщині, протягом п'яти діб здолали понад тисячу кілометрів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожУ Росії із "китової в’язниці" в Примор’ї визволили всіх косаток і білух

У супроводі поліції колона зі слонами у металевих контейнерах в’їхала у зоопарк. Попри ранній час, в очікуванні перших кроків слонів у зоопарку завмерли з десяток відвідувачів. Шанті нарешті зайшов у вольєр – миколаївці були у захваті.

Востаннє слони мешкали у миколаївському звіринці 10 років тому. Готувалися до їхнього приїзду з 2014 року, для слонів реконструювали сучасні вольєри – зимовий та літній.

Одному слону 11 років, іншому – 9 років. Згодом планується одного із самців поміняти на самку. Отримали слонів за європейською програмою обміну тваринами, адже прибулі народилися в Німеччині, після чого якийсь час жили в Угорщині.

Шанті гарно переніс дорогу і тепер він оселився у зимовому вольєрі. Дінкар же поки що перебуватиме на карантині й за місяць долучиться до свого товариша.

Як повідомляв УНІАН, бурий ведмідь три дні поспіль рився на звалищі в селі, спустошував фруктовий сад і просто прогулювався на Буковецькому перевалі на Прикарпатті.