В Угорщині унікальний ветеринарний госпіталь рятує життя диких птахів, у тому числі тих, які отримують важкі травми під час довгої міграції в Африку, рятуючись від суворих зим Північної Європи, повідомляє Reuters.

Читайте такожНаукова сенсація в Німеччині: райське пташеня вперше вилупилося в неволі (фото)

Зокрема, госпіталь, розташований на території Національного парку Хортобадь, лікує таких рідкісних птахів, як журавлі, лелеки і орли, які травмують ноги або крила, налетівши на лінії електропередач. Крім того, лікарі незвичайного госпіталю рятують життя птахам, які стикаються з транспортними засобами на автомобільних дорогах або стають жертвами отруєнь.

Відео дня

Читайте такожУ столичному зоопарку "бебі-бум": на світ з'явилися шестеро рідкісних пташенят (відео)

Також в шпиталі вигодовують пташенят, які випали з гнізда чи залишилися без батьків.

Лікарі госпіталю лікують на стаціонарі охоронювані види птахів починаючи з 1999 року, надаючи їм протези та фіксатори для крил. При цьому близько 40% пернатих пацієнтів у підсумку повертається в дику природу після повного одужання. Ті ж птахи, які вже не можуть жити на волі, залишаються жити на території заповідника, який щорічно відвідують десятки тисяч людей.

Крім того, лікарня служить в якості навчального центру.

Як повідомляв УНІАН, раніше на Дніпропетровщині знайшли рідкісну жовту чаплю, занесену до Червоної книгу як рідкісний, зникаючий вид.