REUTERS

Як повідомили УНІАН в Управлінні у справах преси та інформації Запорізької облдержадміністрації, 4 липня між Запорізькою ОДА, обласною радою та південнокорейською компанією Daewon GSI підписано меморандум про взаєморозуміння, в рамках якого передбачена участь компанії в «підготовчих роботах, проектуванні і будівництві в Запорізькій області електростанції на біомасі потужністю 10 МВт на годину».

Читайте такожШвейцарія дасть Житомиру грант у 15 мільйонів швейцарських франків на заходи з енергоефективності

«Біоенергетична установка працюватиме за принципом спалювання лушпиння зерна. Газ, одержаний у процесі згоряння, буде перетворено на електроенергію. В майбутньому ці енергопродукти планується використовувати для підігріву води та інших потреб населення», - відзначили в керівництві облдержадміністрації.

Відео дня

Під час підписання меморандуму представник компанії Daewon GSI Усуку Джанг зазначив, що це перша біоенергетична установка, яка буде встановлена на території СНД.

Також, він повідомив, що Запорізька область залучила компанію, яка займається переробкою зерна та виробництвом біоенергетичних установок, оскільки має велику кількість сировини, а також інші умови, необхідні для роботи біоелектростанції.

Найближчим часом буде визначена територія для її будівництва.

"За потужністю достатньо електроенергії, щоб село Біленьке забезпечити електроенергією. Навколо розташовано багато інших населених пунктів. Все, що залежатиме від обласної влади, ми всі будемо підтримувати", - зазначив перший заступник голови Запорізької облради Єгор Семенков.

За його словами, сьогоднішній меморандум - це "сигнал для інших інвесторів, що ми відкриті, прозорі й створюємо сприятливі умови".

Як відзначили представники південнокорейської компанії, будівництво електростанції планується почати в 2017 році.

За коштами для реалізації проекту, вартість якого становить $33,5 млн, компанія звернеться після завершення організаційних робіт до Фонду економічного розвитку та співробітництва Південної Кореї.

Правка УНІАН. Компанія Daewon GSI (Корея) - один із провідних світових виробників обладнання для переробки всіх видів зернової продукції.