Білий Дім у Вашингтоні / REUTERS

Уряд США дав "зелене світло" скасуванню плану Clean Power Plan з вироблення екологічно чистої електроенергії, розробленого екс-президентом Бараком Обамою.

Як передає DW.com, у вівторок, 10 жовтня, голова Агентства з охорони навколишнього середовища (EPA) Скотт Прюітт підписав відповідний проект постанови. Як заявлялося представниками EPA, план завдає істотної шкоди національному енергетичному сектору через "зайві" приписи.

Прюітт перед підписанням документа розкритикував дії адміністрації Обами. За його словами, тодішня адміністрація "використала всі можливості і повноваження", щоб за допомогою EPA управляти енергетичним сектором країни і самостійно визначати тих, хто буде вигравати і програвати від політики по захисту клімату. "Це неправильно", - зауважив Прюітт.

Відео дня

Читайте такожТрамп передумав виходити з кліматичної угоди, у Білому домі заперечують - ЗМІ

Прийнятий у 2015 році адміністрацією Обами Clean Power Plan передбачає, серед іншого, скорочення до 2030 року на 32 відсотки викидів парникових газів у порівнянні з рівнем 2005 року. Ініціатива Вашингтона натрапила на серйозний опір в штатах, які використовують переважно енергію, що виробляється з вугілля. Одним із супротивників плану був сам Прюітт, будучи прокурором Оклахоми. Скасування екологічної програми Барака Обами була одним з найважливіших пунктів виборчої кампанії Дональда Трампа. У липні Вашингтон оголосив про вихід країни з Паризької кліматичної угоди.