фото ua.depositphotos.com

Еко-тероризм стає серйозною загрозою для економіки України і може серйозно підірвати всі спроби економічного зростання після кризи, викликаної пандемією коронавірусу.

Про це заявили відразу кілька народних депутатів, виступаючи у Верховній Раді, передає "5 канал".

Таким чином нардепи відреагували на звернення одного з найбільших інвестиційних проектів у Запорізькій області, роботу якого вже кілька років блокують псевдо-активісти та місцеві чиновники.

"Підставою для звернення є свавілля і рейдерські дії з боку певних чиновників, які знаходяться на території Запорізької області. Прикриваючись екологічними активістами, вони хочуть спровокувати і підняти бунт місцевого населення, і тим самим вчинити певні дії в бік рейдерських захоплень", – заявив народний депутат України, голова підкомітету Верховної Ради з питань економічної та фінансової політики в АПК Артем Чорноморов.

Зазначається, що з метою роз'яснення ситуації, в Запорізькій області вісім місяців працювала спеціальна експертна група визнаних фахівців-екологів, які встановили, що підприємство не загрожує ні місцевій екології, ні здоров'ю людей.

Таким чином, народні депутати попереджають: без належного реагування правоохоронців шантаж на екологічній тематиці може швидко поширитися. Як наслідок – еко-терор може серйозно підірвати всі спроби економічного зростання після коронакризи.